Telefónica O2 významně snižuje ceny za přenos dat v zahraničí. Od 1. března 2011 zaplatí zákazníci podstatně méně jak v základních sazbách, tak u většiny roamingových balíčků. Ti, kteří pojedou do zemí EU, se mohou u základních sazeb těšit dokonce na nejvýhodnější nabídku na našem trhu.

"Rezidentní i firemní zákazníci se na svých cestách do zahraničí už nemusí obávat vysokých cen za stahování dat. V zemích EU, kde je podle našich statistik realizována většina datových transferů, bude přenos 1 MB stát zajímavých 24 Kč včetně DPH. Ceny jsme snížili i u roamingových balíčků, které jsou platné po celém světě, což usnadňuje jejich využití," říká Evžen Chlanda, ředitel pro produkty a služby společnosti Telefónica O2. "Zákazníci se můžou navíc brzy těšit na další vylepšení podmínek datového roamingu," dodává.

Nové ceny poplatků za datový roaming

Nabídka platí pro zákazníky předplacených i paušálních služeb.

Přehled cen v jednotlivých zónách

Množství datNová cena vč. DPH
Zóna 1 - země EU1 MB24 Kč
Zóna 2 - zbytek Evropy1 MB240 Kč
Zóna 3 - ostatní země světa1 MB300 Kč

Nové ceny roamingových balíčků

Nabídka platí pro zákazníky předplacených i paušálních služeb. Zákazníci předplacených služeb mohou využít balíčky od 2 do 10 MB.

Přehled cen[1]

PlatnostBalíčekNová cena vč. DPH
Celý svět2 MB60 Kč
Celý svět4 MB120 Kč
Celý svět10 MB240 Kč
Celý svět50 MB1 200 Kč

Vzhledem ke snížení cen datového roamingu dochází ke změně i u služby EU limit, která zákazníkům cestujícím do zemí EU hlídá při datování finanční strop. V rámci maximální částky 1 176 Kč se množství stahovaných dat zvyšuje na 49 MB.

[1] Cena roamingového balíčku EURODATA 250 MB se nemění.