Žánrová pestrost, svérázný humor, ponurá atmosféra i drsné scény. To vše v sobě kloubí severská kinematografie, která se mezi diváky těší ohromné popularitě. Filmové nadšence proto jistě potěší, že O2 přidalo do své online Videotéky sedmnáct nových skandinávských snímků, které v minulosti bodovaly na mezinárodních filmových festivalech. Doplní tak sekci nových festivalových filmů z Berlína, Benátek a Cannes, které O2 zařadilo do nabídky v září.

"O2 Videotéka přináší necelou dvacítku skvělých filmových novinek ze severské produkce, ke kterým se divák v Česku, který nestihne jít do kina, nemá jak dostat," říká Viera Kasalová, která v O2 zodpovídá za obsah Videotéky a dodává: "Filmoví fanoušci se můžou těšit třeba na bizarní islandskou komedii O koních a lidech, která výrazně zabodovala u českých diváků na festivalu v Karlových Varech, nebo na akční komedii Norský nindža o speciální jednotce nindžů zřízené norským králem za dob studené války."

FILMHODNOCENÍ ČSFD.CZREŽISÉRZEMĚ PŮVODU
Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý72 %Tommy WirkolaNOR/ISL
Když zvířata sní57 %Jonas Alexander ArnbyDEN
Lví srdce76 %Dome KarukoskiFIN/SWE
Nové skandinávské kinoDosud nebylo hodnocenoJ.-M. Nizan, O. Boucreux, S. BergouhniouxFRA
O koních a lidech69 %Benedikt ErlingssonISL/GER/NOR
Persona84 %Ingmar BergmanSWE
Sex, drogy a daně58 %Christoffer BoeDEN
V hlubinách62 %Erik SkjoldbjaergNOR
Norský nindžaDosud nebylo hodnocenoThomas Cappelen MallingNOR
Blikající světla77 %Anders Thomas JensenDEN/SWE
Řezníci76 %Anders Thomas JensenDEN
Call Girl67 %Marcimain MikaelSWE/NOR/FIN/IRL
Perfect Sense75 %Mackenzie DavidSWE/GB
Snadný prachy73 %Espinosa DanielSWE/GER/DEN
Snadný prachy II68 %Najafi BabakSWE
Snadný prachy III: Život deluxe63 %Jonsson JensSWE
Únos74 %Lindholm TobiasDEN

Všechny filmy budou k zapůjčení v O2 Videotéce za cenu od 35 do 55 Kč a v nabídce zůstanou do konce roku 2016. Kromě klasické O2 TV je lze sledovat na počítači, tabletu nebo v mobilu. Stačí být jen online a mít na svém zařízení staženou bezplatnou aplikaci O2 TV. Počet přehrání snímku přitom není omezen. Není nutné být ani zákazníkem O2, za filmy je totiž možné platit prostřednictvím prémiové SMS.

Všechny filmy najdete na www.o2tv.cz/videoteka