O2 představuje plán modernizace své sítě

17. 3. 2021

·       O2 pokryje nejrychlejší mobilní sítí 5G celé území hlavního města Prahy do března roku 2022.

·       Plošné vypnutí 3G sítě proběhne v druhé polovině letošního roku, a to v několika termínech.

 

Operátor O2 pokračuje v rozvoji své sítě. V letošním roce dojde v rámci celé České republiky k vypnutí starší 3G sítě, a to postupně, ve třech časových fázích. Díky tomu bude možné využít uvolněné frekvence efektivněji. O2 pak bude pokračovat v rozvoji 4G sítě a ve výstavbě 5G technologie a přinese zákazníkům nejrychlejší mobilní síť současnosti do dalších lokalit. O2 nyní nabízí 5G technologii v centru Prahy, Kolína, Bíliny a Plzně. Do konce prvního čtvrtletí příštího roku plánuje operátor pokrýt celé území hlavního města Prahy nejrychlejší 5G sítí. V pokrývání bude pokračovat i v dalších okresních městech. Tato nová generace mobilní sítě nabídne až desetinásobné rychlosti připojení než běžně dostupná síť 4G.

Zahajujeme historicky nejrozsáhlejší modernizaci naší mobilní sítě. Během následujících let postupně ve spolupráci se společností CETIN vyměníme technologii na všech základnových stanicích. Cílem projektu je přinést našim zákazníkům ještě rychlejší a spolehlivější 4G (LTE) mobilní internet a zároveň spustit v modernizovaných lokalitách síť 5G. Naše síť tak bude připravena na další nárůsty spotřeby dat a připojení dalších zařízení, například pro práci z domova, pro rozšířenou nebo virtuální realitu, pro chytré systémy řízení dopravy a podobně. To všechno s nejpřísnějšími bezpečnostními standardy, jaké nám garantuje Cetinem vybraný evropský dodavatel technologie pro mobilní síť, společnost Ericsson,“říká Jan Hruška, technický ředitel společnosti O2.

Plán vypínání 3G v síti O2:

Hlavní město Praha – k 31. 5. 2021

Zlínský a Olomoucký kraj – k 31. 8. 2021

Ostatní kraje v ČR – k 30. 11. 2021

Zákazníky, kteří využívají k datování 3G, bude O2 o této změně informovat prostřednictvím SMS a e-mailů.  Většina zákazníků si však změny technologie ani nepovšimne. Jejich telefon při volání a přijímání i odesílání SMS automaticky přepne do 2G sítě. Pokud budou chtít zákaznici využívat rychlá mobilní data, stačí mít SIM kartu a mobilní telefon, které podporují 4G síť (LTE). S výměnou SIM karty i výběrem vhodného zařízení pomůže operátor na značkové prodejně. Pro ověření, zda má SIM karta či zařízení podporu 4G sítě, stačí vytočit kód *444*#. Více informací o vypnutí 3G sítě najdou zákazníci na www.o2.cz/3G.

Zvýhodněné mobily i ekologická recyklace

Zákazníci, kteří si budou chtít v souvislosti s modernizací sítě pořídit novější telefon, si nyní mohou vybrat ze široké nabídky telefonů či využít zvýhodněnou nabídku 4G telefonů. Jedním z nejdostupnějších 4G telefonů je Nokia 2.3, který zákazník pořídí se slevou 500 korun v rámci O2 Výhod již za 2 489 Kč. Platnost této akce je od 15. března do vyprodání zásob. Dalším atraktivním 4G telefonem v akční nabídce je Motorola Moto G9 Play za 3 789 korun po slevě 700 korun v rámci O2 Výhod. Platnost akce je do vyprodání zásob.

Zájemci si také mohou vybrat z lákavé nabídky 5G telefonů. Například telefon Xiaomi Mi 10T 5G disponuje třemi zadními fotoaparáty, nechybí přední selfie kamera či čtečka otisků prstů. Samozřejmostí je rychlé nabíjení. K dispozici s fitness náramkem Xiaomi Mi Band 5 je v O2 e-shopu do 22. března za akční cenu 11 909 korun.

Kombinaci podpory sítí, příznivé ceny a 5G nabízí Samsung A32 5G 128GB za 7 989 Kč. Zaujme 6,5palcový Infinity-V displej s rozlišením HD+. Fanoušci ocení přední fotoaparát umístěný v kapkovitém výřezu s rozlišením 13 Mpx. Širší nabídku 5G telefonů a další zvýhodněné nabídky najde zákazník na https://www.o2.cz/telefony-a-zarizeni/5g.

Pokud se zákazníci rozhodnou pro koupi nového telefonu, mohou svůj starý odevzdat na speciálním sběrném místě, které se nachází v každé O2 Prodejně. Zákazníci tak mají zaručeno, že jejich mobilní telefon bude ekologicky zrecyklován, a přispějí tím ke snížení CO2 a ochraně životního prostředí.

Telefony odevzdané v O2 Prodejně navíc pomohou dobré věci. Nadace O2 přispěje za každé zařízení odevzdané k ekologické likvidaci 25 Kč Lince bezpečí. Jen v loňském roce bylo u O2 odevzdáno 11 417 starších zařízení, díky čemuž získala Linka bezpečí téměř 300 tisíc korun.

Kontakty
Blanka Vokounová

blanka.vokounova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.