• Domů
  • Společnost O2
  • Tiskové centrum
  • Na dvojnásobnou rychlost internetu dosáhne přes milion českých domácností. O2 podpoří zrychlení přípojek rozsáhlou kampaní

Na dvojnásobnou rychlost internetu dosáhne přes milion českých domácností. O2 podpoří zrychlení přípojek rozsáhlou kampaní

31. 3. 2021

Operátor O2, největší poskytovatel internetu v Česku, reaguje na rostoucí nároky svých zákazníků a pokračuje ve zrychlování internetových přípojek. Díky bondingu, výstavbě předsunutých DSLAMů, kombinaci pevných a mobilních služeb i investicím do optických přípojek se podařilo zdvojnásobit dostupnou rychlosti pro více než milion domácností. Nabídku svých internetových služeb O2 podpoří během dubna a května rozsáhlou komunikační kampaní.

.

Práce z domova, distanční výuka i narůstající zájem o streamingové služby si žádají kvalitní internetové připojení. "Od loňského března výrazně vzrostla poptávka po stabilním internetu od O2. Více než polovina nových zákazníků k nám v předchozím roce přišla od menších Wi-Fi providerů, kteří se častěji potýkají s nedostatečnou kapacitou své sítě," vysvětluje Martin Čejka, ředitel fixních služeb v O2. "Desítky tisíc stávajících zákazníků si pak pořídily některý z tarifů s vyšší rychlostí, která lépe vyhovuje jejich aktuálním potřebám," dodává Čejka.

Díky bondingu, který O2 spustilo na konci loňského listopadu, výstavbě nových DSLAMů a investicím do optických přípojek i technologie WTTx je nyní internet na doma dostupný pro 99 % českých domácností. 72 % z nich přitom dosáhne na tarif s rychlostí 50 Mb/s a vyšší. Dostupnou rychlost si mohou zájemci snadno ověřit na webu www.zrychlujeme.cz

" Všem novým zákazníkům, kteří si pořídí náš Internet HD, nyní nabízíme slevu 200 Kč na prvních 6 měsíců. Zákazníci také automaticky získávají O2 TV Modrá s 34 kanály zdarma," popisuje Martin Čejka s tím, že během prvních 2 měsíců si mohou bezplatně vyzkoušet vyšší televizní tarif O2 TV Bronzová s 64 kanály včetně prémiových stanic O2 TV Sport a ochutnávkovým kanálem Premier Sport. Sportovním fanouškům tak v dubnu a květnu neunikne žádný ze zápasů české Fortuna ligy, hokejové extraligy, Ligy mistrů nebo anglické Premier League.

.

Cena Internetu HD závisí na nabízené rychlosti, operátor přitom nerozlišuje, zda je internet do domácnosti veden po pevné lince, vzduchem nebo optickým kabelem. " Zákazníkům nabízíme vždy tu nejlepší technologii, která je na jeho adrese dostupná," doplnil Čejka.

Nabídku svého Internetu HD na doma O2 podpoří rozsáhlou marketingovou kampaní, v rámci které i nadále rozvíjí dlouhodobý komunikační koncept s Chytrou sítí O2. "Trend digitalizace se propsal i do našich kampaní. Postava ztělesněné technologie - Chytré sítě O2 - je počínaje tímto spotem zpracována kompletně ve 3D, a to včetně tváře a detailů obličeje, který vznikl ze stovek snímků skutečné herečky," říká David Daneš, ředitel marketingové komunikace v O2, a dodává: "Reálný podklad má i pohyb běžící postavy symbolizující zrychlení internetu HD. Atletka, která běžela předlohu technologii motion capture, vyhrála den po natáčení Mistrovství Slovenska na 400 metrů. Věříme, že úspěchy bude sklízet i náš rychlý internet."

Kreativa se zrodila a je vedena inhouse týmem nové agentury Free Andy, který pokračuje v rozvoji konceptu Chytré sítě. "Personálně nedošlo v týmu ke změnám. I nadále si tým kreativců vede Ondřej Křišťan s hlavním Art direktorem Milanem Vagačem a copywriterem Honzou Štěrbákem pod pevnou rukou Kateřiny Tarabové," vysvětluje Daneš.

TV spoty jsou realizovány ve spolupráci s 3D studiem Alien. Kampaň se objeví v televizi, rádiích, tisku, outdooru, na internetu a v O2 prodejnách.

  • Kreativní agentura: Free Andy
  • Kreativní tým: Ondřej Křišťan, Milan Vagač, Jan Štěrbák
  • Klientský servis: Kateřina Tarabová
  • Account Team: Žofie Drugdová
  • Produkce kampaně: Michaela Pechmanová
  • Režisér: Dano Dekan
  • Postprodukce: ALIEN studio, s.r.o.

Data a podklady

Název Velikost
2x_rychlejší_internet_vizuál.png

Kontakty
Kateřina Mikšovská
Tiskové oddělení O2
katerina.miksovska@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.