O2 uvádí supervýkonný O2 Smart Box. Svého předchůdce překonává technickými parametry, pětiletou zárukou a novým designem

29. 4. 2021
  • O2 Smart Box nabídne nejnovější standard Wi-Fi 6
  • Vylepšená inteligentní Wi-Fi zajistí optimální Wi-Fi signál pro všechna zařízení a jeho šíření v domácnosti
  • O2 Smart Box umožní zákazníkům přizpůsobení vzhledu díky designovým potiskům bočních stěn a výběru z několika ciferníků zobrazovaných na čelním displeji
  • Zařízení kombinuje funkce nejvýkonnějšího modemu, Wi-Fi routeru a centra chytré domácnosti s uživatelským rozhraním ve stejnojmenné mobilní aplikaci
  • Prodej odstartuje 1.5. 2021

Operátor O2 dnes uvedl na trh novou generaci vlastního, supervýkonného O2 Smart Boxu. Generační výměna prvního O2 Smart Boxu představeného v červnu 2017 se nese ve znamení optimalizace výkonu, přepracovaného designu a zlepšené bezpečnosti. O vývoj se opět postaral tým Romana Bacíka, ředitele pro mobilní produkty a inovace v O2. O nový vzhled O2 Smart Boxu se tentokrát zasloužil designér Zoltán Matuška.

"Po úspěchu první generace O2 Smart Boxu jsme přemýšleli, jak zařízení vylepšit, abychom našim zákazníkům opět přinesli to nejlepší. Hlavními cíli byly lepší a rychlejší Wi-Fi a nový design s možností individualizace uživatelem. Nový O2 Smart Box jetechnicky úplně nové zařízení, které si ze svého předchůdce bere to nejlepší, a zároveň se snaží přinést nové, u těchto typů zařízení dosud nepoužité prvky a vlastnosti," uvedl Roman Bacík.

. .

Inteligentní Wi-Fi

Klíčovou vlastností nové generace O2 Smart Box je vylepšená funkce inteligentní Wi-Fi, která sama vyhledává zařízení v domácnosti a neustále optimalizuje signál v závislosti na podmínkách.

"Vylepšená funkce inteligentní Wi-Fi se standardem Wi-Fi 6 vyhodnocuje v reálném čase desítky parametrů, například zatížení jednotlivých frekvencí, jejich rušení externími zařízeními, kvalitu signálu nebo připojených zařízení," vysvětluje Miloslav Mikulčík, Manager vývoje O2 Smart Boxu, s tím, že na základě vyhodnocení těchto dat se optimalizuje Wi-Fi signál pro všechna zařízení v domácnosti. V případě využití O2 Smart Boosteru, který slouží pro rozšíření pokrytí Wi-Fi signálem, funkce inteligentní Wi-Fi zajišťuje automatický přechod mezi jednotlivými Wi-Fi zdroji. Uživatel se tak nemusí o nic starat a má vždy k dispozici nejlepší možný signál v daném místě.

.

Nový standard Wi-Fi 6

O2 Smart Box přináší zákazníkům nový standard Wi-Fi 6 fungující v pásmech 2,4 a 5 GHz. Patří tak mezi nejmodernější zařízení na trhu. Nový standard zajistí zvýšení kapacity sítě a výrazný nárůst rychlosti až na 1Gb/s. Díky Wi-Fi 6 tak O2 Smart Box připojí až desetkrát více zařízení a zajistí úsporu energie pro koncová zařízení. Novou generaci bezdrátových sítí již podporuje celá řada koncových zařízení včetně mobilních telefonů.

Unikátní design a individuální přístup

Vzhled druhé generace O2 Smart Box měl na starosti designér Zoltán Matuška, který se postaral nejen o tvar a rysy samotného Smart Boxu, ale navrhl také design čelního displeje a zobrazování informací. Operátor O2 si při vývoji produktu nechal zpracovat několik průzkumů a z nich vyplynulo, že nezanedbatelná část uživatelů své modemy schovává nebo jinak zakrývá, protože se ve valné většině případů jedná o nevzhledné, blikající krabičky s několika anténami. To má ovšem negativní dopad na šíření signálu v domácnosti.

"Právě umístění modemu na viditelné místo přispívá k tomu, že je signál domácí Wi-Fi šířen optimálně. Proto jsme si jako základní premisu určili samotný design produktu. Kladli jsme důraz na to, aby byl neutrální, ale zároveň jsme chtěli dopřát zákazníkům určitou míru individualizace. To umožní právě designové potisky bočních stěn Smart Boxu a výběr z několika designů čelního displeje. Od toho si slibujeme, že se počet uživatelů, kteří svůj modem schovávají, sníží na minimum," popsal Zoltán Matuška, designér druhé generace O2 Smart Box.

.

S uvedením na trh budou mít zákazníci možnost individualizovat vzhled svého O2 Smart Boxu díky designovým potiskům bočních stěn, které pro ně vytvořil designér Zoltán Matuška. Výběr a objednávku potisku provedou jednoduše přes mobilní aplikaci O2 Smart Box. Cena této služby bude 299 Kč. Výběr z několika designů ciferníku na čelním displeji bude dostupný v průběhu roku 2021 formou bezplatné a automatické aktualizace.

Ovládání z jediné aplikace

Díky mobilní aplikaci budou všechny funkce zákazníkům dostupné v reálném čase z mobilu kdykoli a odkudkoli na světě. Z mobilní aplikace bude možné zkontrolovat stav připojení Wi-Fi i všech dalších zapojených zařízení. Zákazníci tak mohou například zkontrolovat zabezpečení domácnosti včetně náhledů bezpečnostních kamer, na dálku zhasnout světla či zapnout zalévání zahrady. O2 Smart Box také obsahuje funkce rodičovské kontroly. Rodič tak v mobilní aplikaci snadno nastaví časy, ve kterých má být Wi-Fi nedostupná u konkrétních zařízení používaných jeho potomky, jako jsou tablet či mobilní telefon. Veškerá ovládání všech připojených zařízení budou dostupná odkudkoliv z jedné aplikace, přes kterou bude možné řídit i více O2 Smart Boxů najednou.

Záruka 5 let

Prodej nového modemu zahájí operátor v květnu. Zákazníci O2 si jej mohou pořídit k Internetu HD na splátky bez navýšení, a to za 99 kč měsíčně po dobu 60 měsíců. "Našemu produktu věříme natolik, že jsme prodloužili jeho záruční dobu na pět let, namísto zákonných dvou let," vysvětluje Richard Siebenstich, ředitel komerční divize O2 s tím, že za delší záruční dobu zákazníci nemusí připlácet, jako tomu běžně bývá u jiných výrobců či prodejců elektroniky.

Na Wi-Fi záleží

Nový O2 Smart Box se také stává hrdinou již běžící reklamní kampaně, která si dává za cíl edukovat zákazníky o tom, jak důležitý vliv na rychlost internetu na doma má právě kvalitní Wi-Fi a výkonný modem. Kampaň zastřešenou heslem "na Wi-Fi záleží" připravila agentura Free Andy a zákazníci se s ní mohou setkat se s ní v televizi, outdooru a online.

TECHNICKÉ SPECIFIKACE
  • Černý, matný povrch
  • Čipset Broadcom
  • Zabezpečení dat pomocí nejnovějšího standardu WPA3

Wi-Fi

  • Podpora standardů: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax
  • Podpora WPA3 a Ehnanced OPEN
  • Standard IEEE 802.11ax (Wi‑Fi 6) pásmo 5 GHz, šířka kanálu 20, 40, 80 nebo 160 MHz, až do 4,5 Gbps
  • Standard IEEE 802.11ax (Wi‑Fi 6) pásmo 2.4 GHz, šířka kanálu 20 nebo 40 MHz, až do 573 Mbps
  • 2 vnitřní dvoupásmové antény pro pásma 2.4 GHz a 5GHz, 2 vnitřní antény pro 5 GHz
  • Konfigurace antén: 2×2:2 pro pásmo 2.4 GHz a 4×4:4 pro pásmo 5 GHz

IoT (Z-WAVE, Z-WAVE PLUS)

  • Podpora frekvenčních pásem: 868,4 MHz, 869,85 MHz (CEPT - Evropská regionální organizace)
  • Podporovaná přenosová rychlost: 9,5/40/100 Kb/s
  • 1x spirálová anténa, vyzařovací diagram: všesměrová

ADSL a VDSL

  • Podpora ADSL (G.992.1) Annex B, ADSL2+ (G.992.5) Annex B
  • Podpora VDSL2, VDSL3 (G.992.3) Profily: 8b, 12a, 17a, 35b
  • Podpora G.INP (G.998.4)
  • Podpora G.Vector (G.993.5)

WAN

  • 1x RJ-11 port pro A/VDSL (prostřednictvím ISDN)
  • 1x RJ-45 port Gigabit Ethernet portu WAN

LAN

  • 4x porty RJ-45, auto MDI/MDI-X , autonegociace 10/100/1000 Mbit/s

USB

  • 1x USB 3.1 port Typ A

LCD

  • LCD 3,5", 320 × 480 pixelů RGB

Kontakty
Jan Vavřík
Tiskové oddělení O2
jan.vavrik@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.