Výtěžek z charitativní aukce telefonní budky pomůže na internetu ochránit přes tisíc dětí

27. 6. 2021

Částkou 130 431 korun dnes na vyvrcholila charitativní aukce předmětů spojených s telefonováním z veřejných telefonních automatů, kterou Nadace O2 ve spolupráci s portálem Aukro vyhlásila u příležitosti odstranění poslední telefonní budky v České republice. Za každých sto korun zajistí v rámci programu O2 Chytrá škola pro jednoho žáka tříhodinový odborný seminář zaměřený na rozvoj dovedností nezbytných pro bezpečné používání internetu. Výtěžek z charitativní aukce tak pomůže na internetu ochránit 1 305 dětí.

Hlavním lákadlem charitativní aukce byla dřevěná telefonní budka, kterou bylo možné v českých ulicích vídat od 60. do 90. let. Její cena se v posledních minutách vyšplhala na 60 753 korun. Vedle ní bylo v charitativní aukci možné získat také sadu telefonních karet, několik typů mincových i kartových automatů nebo telefonní sluchátka.

Symbol historie pomůže bezpečnému technologickému pokroku

"Prostřednictvím programu O2 Chytrá škola naše nadace už více než dva roky pomáhá žákům a učitelům na základních školách a v dětských domovech lépe se zorientovat v příležitostech i nástrahách spojených s internetem," popisuje předseda správní rady Nadace O2 Hany Farghali a dodává: "Během dvou let se do programu zapojilo sto padesát škol, téměř tři tisíce učitelů a přes dvacet tisíc žáků. Těší nás, že díky charitativní aukci se počet proškolených dětí opět zvýší."

"Děti jsou nejzranitelnější skupina. Jsme hrdí na to, že Aukro může podpořit tímto způsobem vzdělávání v oblasti bezpečného používání internetu právě u těch, kteří jeho nástrahám čelí nejčastěji," komentuje dražbu Jan Sadílek, CEO největšího českého online tržiště Aukro.

.

Data a podklady

Název Velikost
budka_charitativni aukce.jpg

Kontakty
Lucie Svobodová
svobodova@lucie@o2.cz

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.