O2 zrychluje neomezené tarify NEO, do nabídky FREE+ přidává data a paušálním zákazníkům aktivuje 5G

13. 9. 2021
  • Neomezené tarify NEO zrychlují a budou cenově dostupnější
  • 5G automaticky součástí všech tarifů
  • Až 6 GB dat navíc v tarifech FREE+
  • Další cenové zvýhodnění mobilních tarifů v balíčcích O2 Spolu

Od středy 15. září začne O2 nabízet vylepšené tarify v portfoliu svých tarifů NEO a FREE+. Zákazníci si mohou vybrat přesně podle svých potřeb mezi různými objemy dat nebo rychlostmi připojení. Všechny nové tarify, včetně těch neomezených, lze získat cenově výhodněji s internetem na doma a O2 TV v balíčcích O2 Spolu, které budou dostupné od listopadu.

NEO tarify ještě výhodněji

Operátor představil pětici staronových tarifů NEO, které obsahují neomezená data, volání a SMS do všech sítí. Zákazník si mezi nimi může vybrat podle toho, jaká rychlost připojení je pro něj nejvhodnější či kolik volných minut a jaký datový objem využije v zahraničí. " Všechny naše neomezené tarify jsme výrazně vylepšili a zrychlili. U nejoblíbenějšího tarifu NEO Bronzový jsme čtyřikrát navýšili přenosovou rychlost, tarif NEO Stříbrný pak z 20 Mb/s přechází na rychlost neomezenou a zákazníkům přidáváme 300 minut na volání do zahraničí," vysvětluje Silvia Cieslarová, ředitelka mobilního segmentu v O2, a dodává: " Do nabídky jsme také doplnili nový tarif NEO Modrý, který díky neomezeným datům s přenosovou rychlostí 10 Mb/s bohatě pokryje sledování filmů v HD, volání přes videohovory nebo hraní online her."

.

Na své si přijdou i zákazníci, kteří často jezdí nebo volají do zahraničí a potřebují být neustále v kontaktu se svým okolím. Do tarifu NEO Zlatý operátor přidává 300 minut na volání z Česka do celého světa a 1 GB dat, které mohou zákazníci využít k datování v zóně Top Svět. Tarif NEO Platinový pak nabídne 1000 volných minut na volání z ČR do zahraničí a 2 GB dat k čerpání v zóně Top Svět.

Až 6 GB dat navíc v tarifech FREE+

Od poloviny září O2 významně navyšuje datové objemy ve vylepšených tarifech FREE+ s neomezeným voláním. "Do tarifů, u kterých zákazníci nejčastěji obnovují své datové balíčky, jsme přidali velkou porci dat. Oblíbený tarif FREE+ Bronzový s 10 GB dat vyjde na 699 korun, za FREE+ Stříbrný s 20 GB pak zákazník zaplatí 899 korun. U všech tarifů FREE+ přitom mohou zákazníci využít nejvyšší dostupnou rychlost připojení," říká Cieslarová.

.

5G automaticky součástí všech paušálních tarifů

S novými tarify začíná O2 také automaticky zpřístupňovat 5G sítě všem paušálním zákazníkům. " U mnoha zahraničních operátorů je běžné, že 5G zpoplatňují. My jsme se rozhodli jít opačnou cestou a přístup k 5G síti nastavujeme všem zákazníkům," doplňuje Cieslarová s tím, že pro využívání nejrychlejší sítě stačí mít 5G telefon a pohybovat se v pokrytí sítí páté generace.

I zákazníci, kteří si zvolili tarif s neomezenými daty a omezenou rychlostí stahování, přitom mohou využít některých výhod sítí páté generace. Kromě vysokých rychlostí stahování k nim totiž patří i rychlejší odezvy nebo daleko větší kapacita sítě. "V případě, že se bude zákazník nacházet na místě s vysokou koncentrací lidí, třeba na koncertě, a místo bude pokryté 5G, bude jeho zákaznická zkušenost s mobilním internetem lepší, bude-li na 5G síti než na 4G," tvrdí Cieslarová.

Nové tarify z platební karty

O2 představilo nové tarify, které v sobě spojují výhody paušálu a volnost předplacené karty. " Na své si přijdou jak zákazníci, kteří využívají mobil v menší míře nebo chtějí platit jen tehdy, kdy skutečně volají, tak i ti, kteří využívají spíše data," vysvětluje Cieslarová s tím, že tarify je možné nově hradit platbou z karty, jak je tomu třeba u streamovacích služeb.

Zákazníkům, kteří potřebují více dat a častěji volají, je přitom určen tarif GO 3 GB, který obsahuje 3 GB dat, 100 minut volání a 25 SMS za 299 Kč měsíčně. Pro zákazníky, kteří více datují, pak O2 připravilo tarif GO 7 GB, který zahrnuje 7 GB dat za 299 Kč. Volné minuty a data je možné čerpat po dobu 30 dní a následně se volné jednotky obnoví dobitím potřebného kreditu z platební karty.

.

Nejvýhodnější nabídka v balíčcích služeb

Všechny paušální tarify bude od poloviny listopadu možné kombinovat také s dalšími službami od O2 (mobilní tarify, Internet na doma, O2 TV) v balíčcích O2 Spolu, díky kterým se zákazníci dostanou na výrazně nižší ceny a rodinnému rozpočtu mohou ušetřit až několik set korun měsíčně.

Všechny tarify z nové nabídky mohou využívat i zákazníci z řad malých a středních podnikatelů. Díky kombinaci více služeb v rámci balíčků O2 Profi mohou získat slevu až 40 %. S objednáním i nastavením služeb jim pomohou obchodní zástupci nebo vyškolení specialisté v O2 Prodejnách. Více o nabídce pro podnikatele na www.o2.cz/podnikatel

O změnu na některý z nových tarifů mohou zákazníci požádat v kterékoli O2 Prodejně, na zákaznické lince nebo prostřednictvím samoobsluhy Moje O2. Stávající tarify už operátor neplánuje dál nabízet. Převedení na některý z nových tarifů začne postupně nabízet všem zákazníkům. V případě, že nebudou se změnou souhlasit, budou moct smlouvu bez sankce ukončit.

Kontakty
Kateřina Mikšovská
Tiskové oddělení O2
katerina.miksovska@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologii LTE, jako první v Česku společnost spustila také plnohodnotné 5G. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem digitálního televizního vysílání v Česku.