Diváci O2 TV Sport společně s O2 posílají další pomoc lidem z Ukrajiny

10. 3. 2022

Společnost O2 hledá další způsoby, jak pomoci lidem z Ukrajiny. K materiální pomoci, která zajistila prostřednictvím rozdaných a stále distribuovaných SIM karet spojení s blízkými, se přidává i výpomoc finanční. Díky aktivitám společnosti se na účet Člověka v tísni celkem připíše více jak pět a půl milionů korun, které pomohou tam, kde je nejvíce třeba. Sbírek se zúčastnili zaměstnanci i diváci O2 TV Sport. 

Dlouho očekávaný vrchol fotbalové sezony, souboj mezi Slávií a Spartou, se nesl na ve znamení solidarity. Během přímého přenosu totiž mohli diváci stanice O2 TV Sport podpořit sbírku SOS Ukrajina, a to buď prostřednictvím DMS nebo darem na sbírkový účet. Celkem se během zápasu vybraly čtyři miliony korun, díky kterým humanitární pracovníci zajistí nejzákladnější potřeby pro oběti konfliktu na Ukrajině.  

„Téma válečného konfliktu na Ukrajině se promítlo nejen do přímého přenosu, ale bylo součástí i předzápasového studia, kde jsme ukázali například příběh slávistického asistenta Jaroslava Köstla, který se zapojil se svojí rodinou do pomoci Ukrajině," říká Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport a doplňuje „Společně se nám podařilo vybrat čtyři miliony korun, z čehož mám opravdu velkou radost. Chtěl bych poděkovat všem divákům, kteří se do pomoci zapojili a přispěli dobré věci."

Drtivou většinu vybrané částky zaslali diváci přímo na sbírkový účet, a to i prostřednictvím QR kódu, který se v časových intervalech promítal na obrazovce. Díky zaslaným DMS zprávám se podařilo na pomoc Ukrajině vybrat 195 590 korun.

Zaměstnaneckou sbírku podpořila i Nadace O2

Samozřejmě ani zaměstnancům společnosti O2 nejsou osudy lidí z válkou zasažené Ukrajiny lhostejné. Proto již krátce po začátku invaze vyhlásila Nadace O2 zaměstnaneckou sbírku, ve které se za jeden týden vybralo 1 101 630 korun. Průměrná výše příspěvku byla téměř tisíc korun a nejvyšší darovaná částka 25 tisíc.  

„Sbírka překonala naše očekávání i rekord v maximální vybrané částce. Lidé napříč odděleními i regiony se spojili a vyjádřili tak podporu lidem z Ukrajiny," uvádí manažerka Nadace O2 Dominika Herdová. A dodává, že Nadace O2 vybranou částku zdvojnásobí. Půl milionu korun nadace přidá k zaměstnanecké sbírce, kterou navýší celkem na 1 601 630 korun. Tato částka poputuje také humanitární organizaci Člověk v tísní, která zajistí pomoc tam, kde je skutečně nejvíce potřeba.  

Společnost O2 si uvědomuje, že konflikt na Ukrajině není chvilkovou záležitostí a boje budou mít dlouhotrvající následky. „Proto už teď počítáme s tím, že další peníze i nefinanční pomoc poskytneme v průběhu následujících týdnů. Prostředky věnujeme na další podpůrné aktivity, které budou v tu chvíli nejvíce potřeba," dodává Herdová s tím, že společnost O2 chce pomáhat nejen v první vlně solidarity, ale pokračovat v pomoci dlouhodobě a smysluplně. 

Díky sbírkám, které společnost O2 zprostředkovala, se podařilo vybrat pro organizaci Člověk v tísni více jak pět a půl milionů korun. A dalších minimálně pět set tisíc korun čeká na moment, kdy bude částka potřeba na jiné podpůrné aktivity, na které dozajista v následujících měsících nastane čas. Současnou situaci zástupci operátora O2 stále monitorují a přemýšlí nad budoucími kroky, které povedou k smysluplné a dlouhodobé pomoci lidem prchajícím před válečným konfliktem.  

Kontakty
Kateřina Neumannová
Tiskové oddělení O2
katerina.neumannova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.