O2 přichází s novou kampaní na Opravdové 5G. Zákazníkům nabídne neomezená data se zabezpečením na měsíc zdarma

4. 4. 2022
  • O2 nabízí neomezená data se zabezpečením a maximální rychlostí na měsíc zdarma.
  • Nejmodernější síť 5G je dostupná v celé Praze a v části východní Moravy.
  • Z Chytré sítě se stala Inteligentní síť.

Operátor O2 startuje s novou kampaní, v rámci které plánuje představit modernizovanou síť 5G a svým zákazníkům nabídnout neomezená data se zabezpečením na měsíc zdarma. Vyzkoušet si maximální dostupnou rychlost tak mohou od dubna do konce května všichni zákazníci O2, kteří využívají některý z vybraných tarifů řady FREE+, NEO nebo YOU. Nemusí být přitom nutně v pokrytí 5G, neomezená data jim budou fungovat i na síti starší generace.

.

"Neomezený balíček si naši zákazníci aktivují jednoduše v aplikaci Moje O2 a fungovat jim bude 30 dní. Spolu s neomezenými daty získají také službu O2 Security, která jejich telefon ochrání před nejčastějšími kybernetickými hrozbami objevujícími se na intrnetu," vysvětluje Silvie Cieslarová, ředitelka segmentu mobilních služeb v O2.

Služba O2 Security, kterou již nyní využívá přes 300 tisíc zákazníků O2, zabrání měsíčně několika milionům kybernetických útoků. Dokáže odhalit zavirované stránky, podvodný e-shop nebo elektronické bankovnictví, upozornit na to uživatele a zablokovat mu vstup. Každý měsíc navíc zákazník dostane e-mail s informacemi o tom, čím byl v uplynulém období jeho telefon ohrožen.

Po uplynutí 30 dní se balíček s neomezenými daty sám vypne. Od této chvíle pokračuje v čerpání dat podle parametrů původního tarifu. Před koncem akční nabídky obdrží zákazník také informační SMS týkající se služby O2 Security. Ta bude po uplynutí 30 dní zpoplatněna částkou 39 korun měsíčně. Pokud o ni nemá zákazník zájem, může si ji kdykoli vypnout. Nabídka neomezených dat platí pro mobilní tarify pořízené samostatně i jako součást balíčku O2 Spolu. Vztahuje se na tarify FREE+ Modrý, FREE+ Stříbrný, FREE+ Bronzový, FREE+ Zlatý, NEO Modrý, NEO Bronzový, YOU 5G, YOU 20 GB, YOU NEO, Můj první tarif.

Opravdové 5G s násobnými rychlostmi

Opravdové 5G s rychlostmi, které dosahují až 600 Mb/s, mohou zákazníci vyzkoušet v celé Praze i vybraných městech a okresech východní Moravy, kde už proběhla rozsáhlá modernizace sítě. Kompletní obměnu radiových technologií pro 2G, 4G i 5G přitom zahájilo O2 v květnu loňského roku, dokončit ji v celé republice plánuje do konce roku 2024.

Jedná se o časově i logisticky velmi náročný proces, kterému předchází složité plánování i koordinace mnoha profesí . "Aktuálně máme kompletně obměněných na 1200 vysílačů, z toho 890 v Praze. Každý další týden jich pak přibude okolo 40," popisuje Jan Hruška, technologický ředitel O2 s tím, že výměnu sítí pro operátora zajišťuje společnost CETIN spolu se švédským výrobcem Ericsson. "Díky nejmodernějším dostupným technologiím a využití velké šířky frekvenčního spektra dokážeme našim zákazníkům nabídnout nejen mnohonásobně vyšší rychlosti mobilního internetu, ale i větší kapacitu na jednotlivých vysílačích a lepší pokrytí dané oblasti," dodává Hruška. To, že opravdové 5G od O2 dosahuje násobně vyšších rychlostí než konkurence, dokládá i odborné měření, které v Praze provedlo ČVUT, a potvrzuje ho i uživatelské měření od společnosti NET METR.

Inteligentní síť O2 jako nový claim značky

Spolu se startem kampaně na Opravdové 5G operátor mění také dlouhodobý slogan své značky z "Chytrá síť O2" na "Inteligentní síť O2" s cílem podtrhnout svoji unikátní pozici technologického leadera na trhu.

"Slogan 'Chytrá síť' vyjadřoval aspiraci naší značky v dobách svého vzniku - tedy v dobách, kdy chytrý telefon neměl ještě ani každý pátý zákazník, nejrychlejší pevný internet dosahoval rychlosti 20 Mb/s a revolucí byla mobilní síť 3G. Naše tehdejší vize, že jednou bude všechno připojené, se stala realitou - máme chytré telefony, chytrá auta i celé domácnosti a města. Je tedy na čase posunout se zase dál," popisuje současnou situaci David Daneš, ředitel pro brand a marketingovou komunikaci O2.

V komunikačních kampaních se budou diváci nadále setkávat s digitální postavou ženy ztvárňující kombinaci technologie a člověka. "Jdeme ruku v ruce s nejnovějším vývojem technologií, které už nebudou jen pasivně "chytré", ale budou aktivně předjímat přání a potřeby svých uživatelů a přizpůsobovat se jim. A přesně to chceme přinášet i našim zákazníkům. Proto se z Chytré sítě měníme na Inteligentní sít," doplňuje Daneš s tím, že přerod z Chytré na Inteligentní síť byl pro značku O2 přirozenou evolucí.

Kromě nového claimu představí O2 v aktuální kampani také nový jingle, který slogan doprovodí v televizní, digitální a rozhlasové reklamě. Znělka je složena ze dvou vrstev - hutné zvukové stopy, která odkazuje na značku O2 jakožto silného, technologického hráče, a lidského vokálu, který přidává zosobnění a emoci. Na přípravě nového jinglu pracovalo studio Kabelovna pod vedením skladatele Karla Havlíčka.

Opravdové 5G v 360° kampani

Aktuální 360° kampaň, která startuje 4. dubna, podpoří nabídku neomezených dat zdarma pro vyzkoušení Opravdového 5G od O2. Zákazníci se s ní mohou setkat na outdoorových plochách, v televizi, rozhlase, printu i na internetu. Nedílnou součástí kampaně bude i edukační část na sociálních sítích, v rámci které chce operátor vysvětlovat podstatu fungování a výhody 5G sítě i objasnit náročný proces spojený s její rozsáhlou modernizací.

.

.

Kontakty
Kateřina Mikšovská
Tiskové oddělení O2
katerina.miksovska@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.