Tarif YOU NEO je nyní levnější a šetrný k přírodě. Tvářemi kampaně jsou zpěvačka Elly a Ben Cristovao

1. 9. 2022

Operátor O2 vylepšuje se začátkem školního roku svou nabídku tarifů pro mladé zákazníky do 26 let. Do konce října si tak budou moci pořídit tarif YOU NEO s neomezenými daty za 599 korun měsíčně. Novinkou je i balíček, ve kterém je za 749 korun měsíčně společně s neomezeným tarifem YOU NEO i notebook Acer. Všechny tarify pro mladé (Můj první tarif, YOU 5 GB, YOU 20 GB i YOU NEO) jsou nyní navíc šetrné k přírodě. O2 YOU již tradičně podpoří kampaň, pro kterou vznikl společný klip Bena Cristovaa a talentované zpěvačky Elly.

.

" Start nového školního roku může být pro mladé náročný, chceme jim ho proto co nejvíce zpříjemnit. Rozhodli jsme se o 150 Kč snížit cenu u oblíbeného tarifu YOU NEO, který tak bude k dostání za 599 korun měsíčně," popisuje Silvia Cieslarová, ředitelka segmentu mobilních služeb v O2. Do konce října zákazníci za zvýhodněnou cenu získají neomezená data, neomezené volání do všech sítí i neomezené SMS zprávy. Kromě toho mohou zákazníci v rámci nabídky pro mladé vybírat z tarifů YOU 5 GB, YOU 20 GB a Můj první tarif.  
  
Novinkou je balíček, ve kterém mladí zákazníci najdou za původní cenu tarifu YOU NEO (749 Kč) zároveň i notebook Acer Aspire 3."Hledali jsme cestu, jak vytvořit balíček, kde bychom spojili vše, bez čeho se mladá generace neobejde. K neomezenému tarifu jsme proto přidali parťáka do školy v podobě výkonného notebooku Acer Aspire 3. Díky němu bude plnění úkolů, vytváření prezentací a seminárních prací zase o něco jednodušší," říká Silvia Cieslarová, podle které se mladí studenti i pracující bez kvalitního notebooku v dnešní době zkrátka neobejdou.  

Udržitelnost a tvorba mladých umělců - kombinace, která ladí  

Tarify řady O2 YOU jsou nově šetrné k přírodě. Jsou to první tarify O2, které nesou značku Nature friendly. " Minimalizovat uhlíkovou stopu u oblíbených tarifů pro mladé je dalším z kroků na naší postupné cestě k udržitelnému podnikání," vysvětluje ESG manažer O2 Milan Ruttner. Společnost O2 kompenzuje emise skleníkových plynů, které vznikají v rámci tarifní řady YOU, podporou projektů pohlcujících oxid uhlíku z atmosféry. Kromě pomoci s obnovou poničených lesů O2 podporuje také české projekty regenerativního zemědělství, díky kterým je půda schopna vázat uhlík z atmosféry. To snižuje podíl CO2 v atmosféře a přispívá k uhlíkové neutralitě.

.

" V O2 jsme si dobře vědomi toho, že udržitelnost a rovnováha hraje v moderním světě klíčovou roli. Proto chceme oslovit právě mladší generaci, aby nad uhlíkovou stopou nejen přemýšlela, ale aby měla také jednoduchý nástroj, jak ji u sebe aktivně snižovat. Právě O2 YOU tarify mohou sloužit jako první krok ke změně," dodává Milan Ruttner.   
    
Propojení technologií, udržitelnosti a hudby dává smysl i řediteli marketingové komunikace a brandu v O2 Davidu Danešovi: "Celý koncept tarifů O2 YOU nyní nabírá širších rozměrů. Mladí milují hudbu, technologické vychytávky a starají se o to, jestli firmy přemýšlí nad svou uhlíkovou stopou. Jednotlivé dílky kampaně - Ben, který nejen otázku udržitelnosti řeší dlouhodobě, a tarify šetrné k přírodě - do sebe zapadají a tvoří smysluplný celek."    
  
Zákazníci mají navíc šanci vyhrát lístky na koncert Bena Cristovaa v O2 aréně včetně vstupu do backstage. Ten chce zpěvák uskutečnit s co nejmenší uhlíkovou stopou. Do slosování budou zařazeni všichni zákazníci, kteří si do 21. září nově pořídí neomezený tarif YOU NEO.

Novinkou bude také v rámci facebookového profilu O2 chatbot, který uživatelům srovná jejich uhlíkovou stopu s ostatními uživateli a navrhne možnosti snížení. " Chatbot uživatele provede jednoduchými otázkami, které se týkají jejich životního stylu, a díky odpovědím dokáže spočítat přibližnou individuální uhlíkovou stopu," popisuje Matouš Sudík, šéf týmu pro sociální média a obsah v O 2, a dodává: " Chatbot má sloužit jako interaktivní nástroj pro mladé lidi, kteří sice odevšud slyší "uhlíková stopa", ale těžko si pod tím představí něco konkrétního ve svém životě. Navíc se při chatování dozví i užitečné tipy a zajímavosti, které můžou hned aplikovat. Jsme moc rádi, že s přípravou chatbota a výpočtem nám pomáhá odborník na toto téma doc. Ing. Jan Weinzettel, Ph.D. z Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy."

Vyladěné duo: na scénu přichází Ben a Elly

Stejně jako v předchozích letech podpoří nabídku tarifů pro mladé mediální kampaň s tvářemi ze světa hudby. Vedle ostříleného Bena Cristovaa se tentokrát postaví zpěvačka Elly.

.

"Vytvářet nové projekty, propojovat umělce, to je vždy velká výzva. Po Marcellovi, který s Benem nazpíval populární singl Nevim, přebírá pomyslnou štafetu Elly," popisuje David Daneš. Nová dynamická skladba High speed, kterou nazpívala spolu s Benem, startuje celou kampaň a tvoří vizuální i hudební složku spotů na podporu YOU tarifů. " Jak už název skladby naznačuje, i ve vizuálech pracujeme především s pocitem rychlosti. Používáme dlouhou expozici, která umožní vyniknout umělcům a na první pohled zaujme," doplňuje David Daneš.    

Spolupráci si chválí i ostřílený performer Ben Cristovao. " Mám radost, že v rámci O2 YOU můžeme posvítit na talentované umělce napříč hudebními žánry a díky velké podpoře ze strany O2 zároveň podpořit i jejich viditelnost. V tomto směru je to ojedinělý a za mě velmi štědrý a smysluplný projekt," popisuje Ben Cristovao.

" Celý song mě moc baví a mám z něj radost. Díky tomuto projektu jsem mohla zkusit něco nového a trošku vybočit z mojí komfortní zóny. Je to můj první song v češtině a je to o dost jiný styl, než obvykle dělám. Jsem z toho ale upřímně nadšená a těším se na reakce lidí," popisuje novinku Elly. " Text je o nelehkým rozcházení a těžkým odpoutání se od druhýho člověka i tehdy, když už v hlavě dobře víš, že to tak dál nejde," dodává za sebe k textu songu Ben Cristovao.   

.

Kampaň #rozjedtoposvem oslovuje mladé lidi, kteří bývají vůči běžným reklamním sdělením skeptičtí. "Mladá generace žije v online prostředí, proto se je snažíme zaujmout nejen prostřednictvím vizuálně atraktivního videoklipu, ale i hravých příspěvků na sociálních sítích," uzavírá David Daneš.     

Kontakty
Kateřina Neumannová
Tiskové oddělení O2
katerina.neumannova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.