Společnost O2 vyhrála první místo v soutěži HR Excellence Award

19. 10. 2022

Mobilní operátor O2 zabodoval na HREA Summitu, kde byly prezentovány soutěžní návrhy desítek českých personalistů. Z nich pak odborná komise vybrala nejlepší HR projekty letošního roku ve třech kategoriích. Talentový program O2 Heroes zvítězil v konkurenci téměř dvaceti dalších inspirativních projektů velkých firem.

První ročník talentového programu O2 Heroes společnost spustila v březnu letošního roku. Předcházely mu více než roční přípravy. Program se zakládá na mentoringu a individuálních potřebách zaměstnance. V současné době je v programu 25 zaměstnanců. Talenti byli vybíráni podle dvou kritérií, a to navrhované inovace a možnost rozvoje zaměstnance. Talentový program O2 Heroes vyhrál letošní ročník soutěže HR Excellence Awards, jež je zaměřená na ocenění nejlepších projektů a p rofesionálů v oblasti řízení lidských zdrojů za posledních 12 měsíců. 

"Jsme technologický leader. Hlavní téma našeho programu O2 Heroes byly proto inovace. Podle nich jsme talenty vybírali a dále jim pomáháme rozvíjet se a další inovace přinášet. Dokázali jsme, že i ve velké firmě jde vytvořit talentový program, který je flexibilní a ušitý na míru účastníkům. Udělení HR Excellence Award tomuto projektu mě velmi těší, říká Pavel Milec, personální ředitel společnosti O2.

"Každý zaměstnanec si v programu definuje cíl svého rozvoje a pak vidí posun. Největší přínos vnímám v mentoringu a sdílení zkušeností napříč odděleními v O2. Talenty totiž zajímá, jak to funguje v jiných odděleních O2, například jak fungují finance, přejí si potkat se s technickým ředitelem apod. Pro mě je toto velmi zajímavý moment, kdy se talenti 'obrací dovnitř do firmy'" , říká Veronika Housková, manažerka vzdělávání a zakladatelka talentového programu O2 Heroes.

vyhra1

vyhra2

vyhra3

O talentovém programu O2 Heroes

Talenti z celé firmy byli vybíráni nejužším vedením podle dvou kritérií. První, jakou inovaci navrhovaný člověk doručil za poslední rok. Například nový produkt či změna, která výrazně zjednodušila život týmu. Druhé kritérium bylo, kam se daný člověk může posunout. V programu je aktuálně 25 zaměstnanců, kteří 12 měsíců pracují na intenzivním profesním i osobním rozvoji. V tom jim pomáhá osobní mentoring s vybraným interním mentorem a sada individuálních i společných školení a setkání. Účastníci si stanovují osobní cíle, kterých chtějí během devíti až dvanácti měsíců dosáhnout. Talentový program nemá za cíl vychovat nové manažery a ředitele, ale umožnit stávajícím zaměstnancům duševní i pracovní rozvoj a podpořit jejich inovativní myšlení.

Kontakty
Blanka Vokounová
blanka.vokounova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.