Internet rychlostí světla. O2 nabízí pevný internet s garancí vrácení peněz 60 dnů od pořízení

2. 1. 2023

Přesvědčit se o kvalitě Inteligentní sítě O2 nebylo nikdy snazší. Nový pevný internet si teď noví zákazníci mohou pořídit s garancí vrácení peněz až na 60 dnů. Pokud nebudou s  připojením spokojení, dostanou zpět všechny poplatky spojené se zřízením a používáním služby.

Společnost O2 pokrývá více než 99 % území Česka, vysokorychlostní internet pak nabízí pro téměř 70 % českých domácností. "Díky masivním investicím přinášíme rychlost alespoň 100 Mb/s do téměř 3 milionů domácností. Naši sít neustále modernizujeme, rozšiřujeme a připojení díky využití bondingu, investicím do optiky i DSL také neustále zrychlujeme. Zatímco ještě před třemi lety průměrná česká domácnost využila měsíčně 170 GB, dnes je to už více než 350 GB," vysvětluje ředitel fixních služeb v O2 Martin Čejka s tím, že doporučuje, aby si jednou za čas zákazníci ověřili, zda na své adrese využívají správnou kapacitu připojení, protože přibližně polovina přípojek dnes díky modernizaci technologií umožňuje dosáhnout na mnohem vyšší rychlosti.

Garance vrácení peněz

Rychlost svetla

V posledních letech i díky covidu a práci z domova začali lidé klást na svůj pevný internet doma mnohem větší nároky. "V mnoha oblastech je vidět, že lidem už nestačí služby od malých lokálních poskytovatelů bezdrátového internetu, kteří někdy používají zastaralé technologie s malou kapacitou, ale chtějí stabilitu a kvalitu, která zvládne nápor i ve špičce nebo při horším počasí," popisuje Martin Čejka s tím, že podle aktuálního měření DSL.cz nedosahují průměrné rychlosti u drobných poskytovatelů bezdrátového internetu ani 29 Mb/s a velmi často jsou hodnoty ještě nižší. "Hodně lidí ale nemění svého poskytovatele ze zvyku a obavy, že to je složité a když jim služba pak nebude vyhovovat, nebudou moci jen tak odejít. I proto nyní přicházíme s garancí vrácení peněz na 60 dnů od pořízení služby. Dva měsíce stačí na to, aby se zákazník přesvědčil, že výhodou pevného internetu od O2 je především stabilita připojení, kapacita a spolehlivost sítě. Pokud v průběhu té doby nebude přeci jen spokojený, vrátíme mu všechny poplatky, případně zpět vykoupíme i hardware. Bez ohledu na to, zda se jedná o optiku, DSL, 5G nebo LTE připojení," říká Martin Čejka.

Zákazníci mohou vybírat vždy z několika tarifů, dle svých potřeb. "O2 přináší kombinaci nejmodernějších technologií internetu na doma - 5G Internet vzduchem, metalickou i optickou sítí. Naši specialisté v prodejnách, na zákaznické lince nebo on-line na chatu vždy doporučí zákazníkům to nejlepší připojení, ať bydlí kdekoliv. A v případě potřeby domluví i návštěvu technika, který službu připojí," doplňuje Martin Čejka s tím, že všechny tarify lze navíc kombinovat v rámci O2 Spolu s dalšími službami a získat tak výhodnější ceny. Více na O2.cz/internet.

360° kampaň

Optika

Internet s rychlostí světla bude také hlavním hrdinou reklamní kampaně, která startuje 2. ledna a zákazníkům chce ukázat výhody pevného internetu. Rozsáhlá kampaň poběží v televizi, outdooru, printu i online. Nově také budou moci lidé najít QR kódy s informacemi o garanci vrácení peněz v pražském metru. "V kampani postupně představíme hlavní výhody našeho internetu - stabilitu za jakýchkoli podmínek, ať už se jedná o počasí nebo zatížení, to, že naše Wi-Fi optimalizuje signál a pokrytí a navíc - internet na Inteligentní síti chrání před kyberútoky a podvodnými e-shopy," vysvětluje David Daneš, marketingový ředitel O2. Kreativní koncept zajistila agentura Free Andy a o produkci 3D spotů se postaralo studio Alien pod dohledem řežiséra Maxe Turka.

Data a podklady

Název Velikost
Vizualizace
Garance_vraceni_penez

Kontakty
Veronika Zachariášová
Tisková mluvčí O2
veronika.zachariasova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.