• Domů
  • Společnost O2
  • Tiskové centrum
  • O2 zprostředkovává nově státní příspěvek 200 Kč i pro osoby s nízkými příjmy. Novinkou jsou speciální telefony a zařízení

O2 zprostředkovává nově státní příspěvek 200 Kč i pro osoby s nízkými příjmy. Novinkou jsou speciální telefony a zařízení

25. 1. 2023

Od ledna 2023 se státní příspěvek 200 Kč na telekomunikační služby vztahuje nově i na osoby s nízkými příjmy. Společnost O2 ho těmto skupinám lidí zprostředkovává, stejně jako to již několik let dělá u osob se zdravotním znevýhodněním. Slevu lze čerpat na služby mobilních a pevných sítí a nově i na internet. O2 zároveň nabízí jako jediný operátor na trhu pro přesně vymezené skupiny zdravotně postižených i speciální telefony a zařízení za výhodnou cenu.

Státní příspěvek

V současné době se mnoho lidí potýká s dopady inflace a energetické krize . "Lidé hledají cesty, jak snížit své měsíční výdaje. Nejvíce to samozřejmě platí pro lidí s nízkými příjmy. Proto je státní příspěvek na telekomunikační služby nově i pro tyto osoby určitě velmi dobrým krokem, jak jim v současném náročném období trochu pomoci odlehčit rozpočet," říká Silvia Cieslarová, ředitelka segmentu mobilních služeb O2.

Příspěvek je možné již od začátku ledna čerpat na mobilní služby, pevné linky a internet. Noví zákazníci, kteří chtějí přejít k O2, mohou u mobilních služeb vybírat z široké palety tarifů. "Například tarif Free+ Start s neomezeným voláním a SMS do sítě O2, 30 volných minut volání do ostatních sítí a 500 MB dat vyjde s příspěvkem 200 Kč na pouhých 49 Kč měsíčně," uvádí Silvia Cieslarová. Příspěvek se dá u O2 navázat i na předplacené karty"Zákazník díky příspěvku může získat každý měsíc 200 Kč kredit na předplacenou kartu, který může využít na volání i připojení k internetu" dodává Silvia Cieslarová.

Žádat o příspěvek je možné již nyní, a to nejlépe osobně na prodejnách O2. Ideálně ve všední dny od 8:00 do 18:00 a o víkendech a svátcích od 8:00 do 16:30. "Na prodejně můžeme se zákazníkem ihned ověřit, zda na příspěvek má nárok, a navíc, specialista na prodejně mu může poradit i s vyplněním čestného prohlášení, které je k žádosti potřeba připojit. Když je vše v pořádku, je možné příspěvek ihned navést na vybranou službu," upřesňuje Silvia Cieslarová. Žádost je možné zaslat i poštou. "V takovém případě ale musí zákazníci počítat s prodlením o doručovací lhůtu a musí také doložit ověřené kopie některých z požadovaných dokumentů," vysvětluje Silvia Cieslarová. Detailní informace k podmínkám žádosti o státní příspěvek jak pro osoby zdravotně zrakově nebo sluchově postižené, tak pro osoby v hmotné nouzi, jsou k dispozici na webových stránkách O2.

Společnost O2 je navíc jediným operátorem na trhu, který přináší osobám se zdravotním postižením speciální telefony a zařízení pro různé úrovně postižení. "Zákazníci se zdravotním postižením mohou vybírat z nabídky speciálních koncových zařízení a příslušenství, které jim nabízíme k zakoupení za zvýhodněné ceny," doplňuje Silvia Cieslarová. Například je tak pro osoby slabozraké a nevidomé dostupný mobilní telefon iPhone SE 64 GB 5G (2022) za cenu 2 789 Kč. Seznam všech nabízených koncových zařízení poskytovaných dle druhu postižení včetně jejich technických specifikací je uveden na webu O2.

Data a podklady

Název Velikost
Státní příspěvek

Kontakty
Johana Valtrová
johana.valtrova@o2.cz

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.