Digitální televize O2 TV nabídne od čtvrtka ostře sledovaný Kontinentální pohár v beachvolejbale, ze kterého se vítěz kvalifikuje na olympijský turnaj v Riu de Janeiru. Mezi velké favority se řadí také české beachvolejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová, které na nedávném evropském šampionátu vybojovaly senzační stříbro. Čtvrtfinálové souboje začínají již ve čtvrtek od 10.00 hodin, finálové zápasy pak diváci stanice O2 Sport uvidí v sobotu i v neděli.

Kontinentální pohár je týmovou soutěží podobně jako například tenisový Davis Cup. Ženský výběr tvoří nově složený pár Sluková, Hermannová, který je jasnou jedničkou, roli dvojek pak představuje Kolocová s Kvapilovou. Pikantní vztah v české reprezentaci panuje právě mezi Kristýnou Kolocovou a Markétou Slukovou, jelikož populární Kiki a Maki mají za sebou v nedávné době poměrně emotivní rozchod. Pokud bude stav po dvou zápasech 1:1, tak následuje tzv. golden match, kde se proti sobě postaví většinou jedničky z obou zemí.

"Celkový vítěz poháru získá pro federaci místo na letní olympiádě, což je pro všechny velká motivace. Navíc zápasy se hrají v atraktivním prostředí, v přístavu norského Stavangeru. Diváci se můžou těšit na špičkový evropský beachvolejbal," uvedl k turnaji Jiří Baumruk, komentátor stanice O2 Sport. Země, které skončí na druhé a třetí příčce, postoupí do závěrečné světové kvalifikace v Soči, kde se bude hrát v červenci o poslední dvě místa na olympijský turnaj na pláži Copacabana.

Své želízka v ohni bude mít na Kontinentálním poháru samozřejmě také mužská reprezentace, kde bude český tým bojovat ve složení Dumek, Kubala a Perušič, Schweiner. K největším favoritům na celkový triumf budou patřit v mužské části výběry Německa, Ruska nebo Norska.

Všechny zápasy finálového turnaje Kontinentálního poháru vysílá od čtvrtka přímým přenosem stanice O2 Sport. Turnaj bude komentovat dvojice Jiří Baumruk a Václav Pilný, jako spolukomentátoři se představí Stanislav Mitáč a Marek Pakosta.