Dnes přesně ve čtyři hodiny ráno spustila digitální televize O2 TV novou sportovní stanici s názvem O2 TV Tenis. Ta nabídne největší tenisový obsah na českém televizním trhu. Fanoušci se jen v roce 2017 můžou těšit na rekordních 3 800 hodin živých přenosů. Exkluzivně bude odvysíláno 47 turnajů ženské série WTA, dále 14 turnajů mužského okruhu ATP a také lednový Grand Slam Australian Open. Ve velké míře se využijí funkce multidimenze, díky které může O2 TV Tenis poskytnout až čtyři souběžně hrané zápasy.

O2 TV Tenis zahájil vysílání stylově přímými přenosy právě v multidimenzi, kdy nabídl úvodní souboje série WTA z čínského Šen-Čenu a z australského Brisbane. "O2 TV Tenis je historicky prvním čistě tenisovým kanálem u nás. Je to unikát i v rámci evropského měřítka," říká Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport, a hned vzápětí dodává:

"Jen v lednu odvysíláme šest turnajů WTA, tři turnaje ATP a vše završí Grand slam Australian Open 2017. Co se týče ryze ženského okruhu WTA, tak se divák v tomto roce dočká více než 2 000 zápasů přenášených živě, což je opravdu úctyhodné množství. Navíc vše poběží v multidimenzi, takže si každý může vybrat zápas podle sebe."

Samotná exkluzivní práva na okruh WTA obsahují i tuzemský podnik Prague Open nebo ostře sledované finále Turnaje mistryň v Singapuru. Chybět nebude ani tradiční tenisový WTA magazín. "Televizní práva na kompletní WTA vlastníme až do konce roku 2019, tudíž pevně věřím, že se bude českému tenisu nadále dařit a všichni si vychutnáme společné úspěchy," doplnil Marek Kindernay.

O2 TV Tenis přinese celkem 19 turnajů z mužského okruhu ATP World Tour 250 a již zmíněný Grand Slam Australian Open, jenž startuje 16. ledna 2017. Zde se díky sublicenci od Eurosportu zaměří O2 TV výhradně na utkání českých zástupců, a to již od prvního kola až po finále. Nová stanice si rovněž vyžádala rozšíření komentátorské týmu. Zkušený výběr tenisových expertů ve složení Jiří Baumruk, Jan Homolka, Libor Basík a Aleš Svoboda, doplnil nově komentátor Vojtěch Bidrman.

"Dle plánu se nám daří naplňovat koncept samostatných kanálů, které se zaměřují na nejpopulárnější sporty u nás. Vedle O2 TV Sport, který přináší vždy to nejlepší z nabídky, běží už od 8. srpna O2 TV Fotbal. Dnes jsme spustili O2 TV Tenis a ještě nás čeká hokej. Pro sportovní příznivce je to skutečně pestrá nabídka, která patří k tomu nejlepšímu na trhu," uvedl David Duroň, ředitel O2 TV.

O O2 TV a O2 TV Sport:

Digitální televize O2 TV se může pochlubit více než 250 tisíci aktivními set top boxy. Dalších 50 000 diváků sleduje vysílání pravidelně v restauracích čepující piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu. Počet zákazníků, kteří využívají O2 TV aktivně prostřednictvím webu nebo aplikace, dosahuje na 350 tisíc diváků. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí především její unikátní funkce, jako jsou výběr ze souběžně hraných zápasů, výběr úhlů kamer nebo možnost sledovat kompletní televizní nabídku až 50 hodin zpětně. V srpnu O2 spustilo nový kanál O2 TV Fotbal věnovaný nejpopulárnějšímu sportu v České republice. Vedle stanice O2 TV Tenis, jež začala vysílat 2. ledna 2017, je v plánu také spuštění ryze hokejového kanálu s názvem O2 TV Hokej.