Bude to jedna z nejprestižnějších událostí tohoto roku na domácí scéně bojových sportů. Po dlouhých čtyřech letech se opět divákům představí Viktor Pešta, jeden z nejlepších českých MMA bojovníků. Stane se tak na skvěle obsazeném galavečeru XFN 3, který v neděli od 19.00 hodin přinese z pražské haly Královka exkluzivně stanice O2 TV Sport.

Bude to opravdu velký a dlouho očekávaný návrat. V uplynulých letech mohli fanoušci Viktora Peštu sledovat v UFC, tedy v nejprestižnější MMA lize na světě. Šestadvacetiletý Pešta po lednovém odchodu z americké organizace UFC nebojoval. Do klece se znovu postaví až nyní v rámci večera profesionální MMA ligy XFN. V hlavním souboji mu bude soupeřem sedmatřicetiletý polský bojovník Michal "Masakra" Kita. Oba zápasníci touží po návratu do UFC a právě tento zápas přináší oběma skvělou příležitost přiblížit se ke svému cíli.

Mimo Viktora Pešty se na XFN ukáže také celá řada dalších českých šampionů a velkých talentů. Ostře sledovaný bude výkon česko-uzbeckého Makhmuda Muradova, proti němu nastoupí Zoran Dod z Chorvatska. Diváci se také můžou těšit na legendu Petra Ondruše, tomu se do cesty postaví Tomáš Penz. Vůbec poprvé se v kleci ukáže česká jednička střední váhy v thajském boxu a K-1 Matouš Kohout, jeho prověří Tomáš Fiala. Přímým přenosem bude na O2 TV Sport provázet šéftrenér pražského PriMMAt Gymu, Marek Lončák.

"Tento rok je pro nás v XFN velmi významný. Pevně věříme, že začínáme novou éru českého MMA. XFN 3 je jen začátek a těšíme se, že si do pražské Královky diváci najdou cestu a vytvoří skvělou atmosféru," uvedl hlavní promotér galavečera Petr Kareš.

O2 TV Sport exkluzivně vysílá kromě XFN i přímé přenosy dalších tří nejslavnějších domácích MMA organizací - OKTAGON MMA, Gladiator Championship Fighting (GCF) a Fusion Fight Night (FFN).