Česká nejvyšší fotbalová soutěž má před sebou jeden z nejočekávanějších zápasů sezony. Suverénně první Viktoria Plzeň přivítá na svém stadionu mistrovskou Slavii Praha. Tento souboj o špičku tabulky nabídnou výhradně stanice O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free. Studio Petra Svěceného začíná v neděli od 17.30 hodin.

Vyhecovaný duel mezi Plzní a Slavií můžou sledovat i diváci, kteří nejsou zákazníky O2 TV. Stačí si zakoupit tarif O2 TV Sport na den za 69 Kč, kde utkání každý uvidí v prohlížeči nebo v aplikaci O2 TV na mobilu i tabletu. Další možností ke sledování je více než 1200 restaurací čepující piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu.

"Jedeme ve stejném režimu jako při derby. V akci budeme mít tedy celkem patnáct kamer, chybět nebudou ani steadicamy, které umožní snímat pohyb hráčů přímo u hrací plochy," prozradil bližší detaily Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. V průběhu živého přenosu poběží rovněž unikátní virtuální grafika, která například nabídne úvodní sestavy ve speciálním 3D režimu. Samotné utkání pak bude komentovat zkušené duo Milan Štěrba a Jan Homolka.

Nedělní bitva může již hodně napovědět o tom, kdo bude mít navrch v dostizích o ligový trůn. Zisk titulu navíc v letošním ročníku znamená přímý postup do milionářské Ligy mistrů, což je pro všechny týmy mimořádná motivace. Pražané nyní ztrácí na Plzeň propastných jedenáct bodů a případný neúspěch ve vyprodaných Štruncových sadech by značně narušil plány o jejich obhajobě mistrovského titulu.

Diváci se také můžou těšit na výkon nejlepšího střelce ligy Michaela Krmenčíka. Poradí si s ním červenobílá obrana, která dosud inkasovala pouhé čtyři branky? To i mnohem více uvidí fanoušci v neděli od 17.30 hodin v O2 TV.