Televize O2 TV registruje v posledních týdnech mimořádný zájem o fotbalové přenosy na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Historické milníky byly přepsány již při slavném derby mezi Spartou a Slavií, které sledovalo téměř 200 tisíc diváků. Tato hranice sledovanosti byla zaznamenána i v minulém týdnu u středečního souboje plzeňské Viktorie s Realem Madrid v Lize mistrů.

"Prakticky týden co týden nyní dochází k překonávání dosavadních rekordů. Představení Viktorie Plzeň s hvězdným Realem Madrid v Lize mistrů sledovalo na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal 200 tisíc diváků. Jak ve sledovanosti, tak například v objemu přenesených dat jsme dosáhli nejvyšších čísel za celou více než dvanáctiletou historii televize O2 TV," uvedl Richard Siebenstich, ředitel komerční divize O2.

Diváci O2 TV si oblíbili i českou nejvyšší fotbalovou soutěž, na kterou má společnost O2 vysílací práva minimálně až do roku 2022. Derby mezi pražskou Spartou a Slavií hrané v neděli 4. listopadu vidělo téměř 200 tisíc diváků, čímž se zařadilo mezi vůbec nejsledovanější přenosy O2 TV v rámci FORTUNA:LIGY. "Zákazníci O2 TV však mají zájem i o ostatní zápasy ve FORTUNA:LIZE. Například utkání mezi Libercem a Slavií, které se hrálo nedávno v rámci 12. kola, sledovalo 130 tisíc diváků," prozradil Richard Siebenstich.