Nadace O2 se přidala k organizaci Člověk v tísni a vyhlásila interní sbírku pro pomoc obětem zemětřesení v Nepálu. Během prvních dvou dnů sbírky přispěli zaměstnanci částku O2 197 800 Kč. Veškeré darované příspěvky od zaměstnanců společnosti Nadace O2 zdvojnásobí.

" Těší nás, že zaměstnanci O2 jsou ochotni finančně podpořit lidi v krizové situaci. Jen během prvních 48 hodin sbírky pro Nepál darovalo 401 zaměstnanců O2 197 800 korun," popisuje Jitka Heřmanová, ředitelka Nadace O2 a dodává: "Nadace O2 příspěvky pravidelně zdvojnásobuje. Díky tomu jsme mohli organizaci Člověk v tísni od roku 2009 podpořit v pomoci při mimořádných katastrofách částkou 5,6 milionu korun ."

Člověk v tísni vyslal do oblasti zasažené zemětřesením tříčlenný humanitární tým, který bude v terénu zkoumat rozsah škod a bude aktuálně pomáhat nejohroženějším lidem. "Zaměříme se na oblast Gorka v epicentru zemětřesení. Zásadní teď bude dostat na místo co nejrychleji urgentní zdravotnickou pomoc a dostatek jídla a vody. Poté se začneme zaměřovat na provizorní opravy zničených domů," říká vedoucí humanitárních programů Člověka v tísni Marek Štys.

Člověk v tísni pomoc koordinuje s partnerskou organizací Welthungerhilfe a Concern Worldwide z platformy Alliance2015. Velmi rychlá pomoc je pro osoby, které přišly o domy zásadní, protože brzy přijdou monzunové deště a to by jim situaci značně zkomplikovalo.