V noci na 1. června změní O2 TV pořadí televizních kanálů v rámci všech tarifů. Nově tak zákazníci ve svém EPG (elektronickém programovém průvodci) najdou na vyšších, prémiových pozicích stanice skupiny Nova, zatímco stanice FTV Prima v pořadí klesnou. Od stejného data s ohledem na požadavky FTV Prima nebude možné přetáčení reklam na jejích kanálech. Na ostatních kanálech zůstávají všechny oblíbené funkce O2 TV beze změny.

Ke změně řazení na předních příčkách kanálů O2 TV dochází na základě nové komerční dohody. " Nova již delší dobu usilovala o viditelnější a pro diváky lépe dostupná místa v seznamu kanálů. Ozývali se nám i samotní zákazníci, kteří chtěli mít stanice Novy po ruce hned - bez nutnosti listovat v EPG. Proto měníme od 1. června pořadí kanálů tak, aby odráželo nejen stále vyšší kvalitu obsahu Novy, ale i zachování všech funkcí, za které si zákazníci v IPTV platí - tedy možnost libovolného přetáčení," říká šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová.

Od června se tak dopředu na uvolněné pozice posouvají stanice Nova Cinema, Nova Fun, Nova Gold, Nova Action a Nova Lady. Výše se pak posunou také sportovní stanice, část filmových nebo například zpravodajská BBC World News. Pokud zákazníkům nový seznam kanálů nevyhovuje, mají možnost si jednoduše vytvořit vlastní pořadí stanic, které bude odrážet jejich divácké preference.

Zákaz přetáčení reklam na kanálech Prima

V souvislosti s požadavkem na zákaz přetáčení reklam na kanálech skupiny FTV Prima nebude v O2 TV od 1. června možné v rámci zpětného zhlédnutí jakékoli přetáčení kanálů Primy kupředu (Fast Forward). "S ohledem na striktní požadavky FTV Prima jsme neměli jinou možnost než funkci posunu vpřed ve zpětném zhlédnutí na jejích kanálech zcela odebrat," vysvětluje Anna Lenerová.