• Domů
  • Společnost O2
  • Tiskové centrum
  • O2 TV představuje nové řazení televizních stanic. Nově bude lépe odrážet dostupnost všech oblíbených funkcí i zážitek ze sledování

O2 TV představuje nové řazení televizních stanic. Nově bude lépe odrážet dostupnost všech oblíbených funkcí i zážitek ze sledování

26. 5. 2022

V noci na 1. června změní O2 TV pořadí televizních kanálů v rámci všech tarifů. Nově tak zákazníci ve svém EPG (elektronickém programovém průvodci) najdou na vyšších, prémiových pozicích stanice skupiny Nova, zatímco stanice FTV Prima v pořadí klesnou. Od stejného data s ohledem na požadavky FTV Prima nebude možné přetáčení reklam na jejích kanálech. Na ostatních kanálech zůstávají všechny oblíbené funkce O2 TV beze změny.

.

Ke změně řazení na předních příčkách kanálů O2 TV dochází na základě nové komerční dohody. " Nova již delší dobu usilovala o viditelnější a pro diváky lépe dostupná místa v seznamu kanálů. Ozývali se nám i samotní zákazníci, kteří chtěli mít stanice Novy po ruce hned - bez nutnosti listovat v EPG. Proto měníme od 1. června pořadí kanálů tak, aby odráželo nejen stále vyšší kvalitu obsahu Novy, ale i zachování všech funkcí, za které si zákazníci v IPTV platí - tedy možnost libovolného přetáčení," říká šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová.

Od června se tak dopředu na uvolněné pozice posouvají stanice Nova Cinema, Nova Fun, Nova Gold, Nova Action a Nova Lady. Výše se pak posunou také sportovní stanice, část filmových nebo například zpravodajská BBC World News. Pokud zákazníkům nový seznam kanálů nevyhovuje, mají možnost si jednoduše vytvořit vlastní pořadí stanic, které bude odrážet jejich divácké preference.  

Zákaz přetáčení reklam na kanálech Prima

V souvislosti s požadavkem na zákaz přetáčení reklam na kanálech skupiny FTV Prima nebude v O2 TV od 1. června možné v rámci zpětného zhlédnutí jakékoli přetáčení kanálů Primy kupředu (Fast Forward). "S ohledem na striktní požadavky FTV Prima jsme neměli jinou možnost než funkci posunu vpřed ve zpětném zhlédnutí na jejích kanálech zcela odebrat," vysvětluje Anna Lenerová.

Kontakty
Veronika Zachariášová
Tiskové oddělení O2
veronika.zachariasova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.