Na Ukrajině se slaví Vánoce. Operátor O2 dává volání na Ukrajinu zdarma

6. 1. 2023

Dát rodinám a blízkým možnost zůstat ve spojení. Bez ohledu na počítání minut nebo hovorů. O2 již od začátku války na Ukrajině pomáhá propojovat ty, kteří nemohou být spolu. A nepřestává ani v roce 2023. Svým zákazníkům dává operátor O2 jako vánoční překvapení 7. ledna volání na Ukrajinu zdarma. Po celý den si tak mohou být alespoň prostřednictvím telefonu blíže s těmi, na kterých jim záleží a s nimiž by za normálních okolností trávili Vánoce osobně.

Pomahame_zustat_ve_spojeni

Operátor O2 si přichystal vánoční dárek pro všechny zákazníky, kteří mají své blízké nebo rodinu na Ukrajině a nemohou tak trávit svátky společně. "Letošní Vánoce budou pro tuto skupinu lidí obzvláště náročné a plné smíšených pocitů. Mnoho rodin zůstalo vlivem událostí loňského roku rozdělených. Proto jsme se rozhodli jim dát během oslav Vánoc možnost si s blízkými a rodinami zavolat bez jakéhokoli omezení," říká ředitelka mobilního segmentu v O2 Silvia Cieslarová.

Vánoce na Ukrajině se většinou tradičně slaví v průběhu měsíce ledna, podle oblasti a vyznávaného náboženství. "My jsme se proto rozhodli dát volání zdarma po celou sobotu 7. ledna, aby nabídku mohlo využít maximum našich zákazníků, kteří ve všední dny třeba pracují a mají své povinnosti. Pokud z Česka v sobotu od půlnoci do půlnoci zavolají na jakékoli ukrajinské číslo, bude tento mezinárodní hovor automaticky zdarma. Volat mohou navíc jak dlouho a na kolik kontaktů chtějí," vysvětluje Silvia Cieslarová s tím, že se akce vztahuje na všechny zákazníky O2 s tarify FREE+, NEO, YOU, tak i ty s p ředplacenými kartami.

O2 se pomoci obyvatelům Ukrajiny, kteří se ocitli v Česku, věnuje již od počátku války. Operátor již v únoru přesunul tuto zemi do kategorie Evropské unie, a to jak z pohledu roamingu, tak mezinárodního volání, čímž podstatně zlevnil veškeré spojení. Prostřednictvím humanitárních organizací a center pomoci v jednotlivých krajích rozdal desetitisíce SIM karet, které rodinám i jednotlivcům ulehčily první dny v nové zemi. "Pro ty, kteří zde zůstali déle, jsme přichystali také speciální nabídku předplacené karty GO Ukrajina 15 GB. Dotovaná propozice odráží potřeby této komunity. Za 299 Kč nabízí kromě 15 GB dat i volání do sítě O2 zdarma, 50 minut do ostatních sítí, a především pak volání na ukrajinská čísla za 1 Kč/minutu," doplňuje Silvia Cieslarová.

Data a podklady

Název Velikost
Pomahame_zustat_ve_spojeni

Kontakty
Veronika Zachariášová
Tisková mluvčí O2
veronika.zachariasova@o2.cz
tel: 800 163 342 (800 1 media)

O společnosti O2 Czech Republic
O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.