Začínáme s O₂ Můj Cloud

Na jakých zařízeních mohu službu používat?

O₂ Můj Cloud můžete používat na podporovaných telefonech, tabletech a počítačích. Služba je navržená tak, abyste se ke svým souborům dostali z více zařízení, pokud máte internetové připojení a přihlásíte se ke správnému účtu.

Zařízení Platforma Podporované verze
Mobil Android (telefony a tablety) 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Mobil iOS / iPadOS 16, 17, 18, 26
Počítač Windows PC 10, 11 (32/64-bit)
Počítač Mac macOS 13, 14, 15, 26
Web Prohlížeč Chrome, Firefox, Edge, Safari (Mac)

Jak si službu aktivuji?

O₂ Můj Cloud si aktivujete v objednávce služby nebo v dostupném kanálu O₂. Po aktivaci si stáhněte aplikaci do zařízení, ze kterého chcete soubory zálohovat nebo spravovat. Pak se přihlásíte do služby. Pomůže vám SMS kterou dostanete na tel. číslo ke kterému jste službu zřídili.

Co k aktivaci potřebuji?

K aktivaci obvykle potřebujete SMS co přišla po objednání která obsahuje odkaz na místo kde si vytvoříte nové heslo. Musíte mít funkční internetové připojení. Pak se pomocí těchto údajů přihlaste do aplikace. Pro nahrávání nebo synchronizaci souborů je potřeba mít v zařízení dostatek datového připojení a udělit aplikaci potřebná oprávnění, například přístup k fotkám nebo dokumentům.

Jak poznám, že je služba aktivní?

Po úspěšné aktivaci uvidíte potvrzení objednávky a dostanete SMS která vám umožní vytvořit heslo a přihlásit se do aplikace O₂ Můj Cloud. V prostředí aplikace pak zkontrolujete dostupnou kapacitu úložiště a můžete začít nahrávat nebo synchronizovat svoje soubory.

Za jak dlouho po objednání mohu službu používat?

Službu můžete zpravidla začít používat ihned po dokončení objednávky a aktivace. Pokud instalujete aplikaci do nového zařízení nebo poprvé nastavujete zálohování, první synchronizace může trvat déle podle množství dat a rychlosti připojení a typu operačního systému telefonu.

Zabírají položky v koši taky místo v cloudu?

Ano. Smazané položky zůstávají v koši, dokud nejsou obnoveny, vyprázdněny nebo automaticky smazány, a započítávají se do vašeho úložiště.

Mohu sdílet, aniž bych měl přístup ke všemu?

Ano. Můžete sdílet jednotlivé položky, alba nebo složky pomocí odkazu. Odkaz můžete také zabezpečit heslem nebo přidat datum expirace.

Jak stáhnu všechna svá data z úložiště?

Stáhněte si ZIP celého účtu z webové aplikace, nebo použijte aplikaci pro Windows/Mac.

Co je Trezor (Lockbox)?

Soukromý trezor otevřený vaším otiskem prstu, obličejem nebo PIN kódem. Slouží k ukládání fotek dokumentů jako cestovní pas nebo občanka, případně pro jiné citlivé fotografie. Po uložení fotografie do trezoru, se pak fotografie neukazují v jiných složkách a zůstávají důvěrné.

Nenašli jste, co jste hledali?

Zkuste některou z těchto stránek: